onsdag 23 september 2015

Borta bra men hemma bäst!

Snart är det Pike Open i Västervik och då ska man låta gäddorna vara ifred någon vecka innan tävlingen. Därför åkte vi upp till Stegeborg i Sankt Annas skärgård för en dags gäddfiske. Det började trögt men efter någon timme så började det hugga. Vi kom in i en vik och hade några fina fiskar efter och som högg men ingen tog betet ordentligt, skönt att de har vaknat tänkte vi och gled vidare för att hitta fler fina fiskar. Det skulle vi inte ha gjort för tydligen var det nästan bara i den viken de var hungriga.
Några gäddor kom upp men det var inte så bra som fisket hemma i Gamlebyviken har varit de senaste veckorna. Så nu ser jag fram mot tävling och fiske i hemmavattnet igen!
Skitfiske på er!
/Adrian

McMy fungerade bra på de tröga gäddorna
IMG_3566

På lunchen gick jag och kastade från land, det fungerade också. (Kustbevakningen åkte förbi och kollade våra fiskeställen) :)
IMG_3580

lördag 12 september 2015

Blåst = bra fiske!

116cm och 10,3 kg som bästa fisk idag var dagens största gädda! :)

Det blåste och var mycket vågor på viken idag. Vinden hade ändrat riktning och vi hade inte lika mycket hugg som förra helgen men till slut hittade vi vart gäddorna stod. På några platser var de riktigt hungriga och det blev dubbelhåvning ingen. De flesta var inte över 70 cm men vi hittade 2 platser med större fisk. Den första platsen var det jag som valde att vi skulle åka till, där hade jag sett stor fisk förut. Pappa och farfar tyckte det såg bra ut och vi började fiska. Det tog inte länge innan både jag och pappa såg en groteskt stor gädda komma upp och ta pappas betet precis under vattenytan. Ett snabbt mothugg som fick betet att hoppa ur gäddan mun men stingerkroken satt i läppen.
Jag kastade mig mot håven och gjorde mig redo. (Kroken satt riktigt lite i läppen och var på väg att lossna)
Pappa lossade slirbromsen och lät den rusa några gånger innan han fick den nära båten. Just som jag hade gäddan nästan helt inne i håven lossnade kroken och det var precis att jag hann att lyfta upp håven. När vi såg den på insåg vi hur lång och stor den var!!
Vi mätte den till 116cm och vägde den till 10,3.
Förutom den tog vi ca 20 gäddor men ingen över 80 cm men hade 3 bra gäddor följde betena men inte högg.
Viktigt!! Pappa och jag kör metergädda = badgädda för den andra. Nu är det min tur att ta ett topp i havet! (Igår badade pappa för att jag tog en 104cm förra helgen.)
Skitfiske! Adrian & Jonas

Pappas 116cm gädda
P1000069

P1000049
Gäddan var riktigt pigg och ville dra direkt! (Hade vilat i säcken innan release)
P1000078

Min specialare, Big McMy med en Flex shad. Går fint och har tagit flera gäddor.
IMG_3466
På lunchstoppet hade jag 3 gäddor som högg flera gånger var på grunt vatten. Riktigt kul!! 
IMG_3472

Idag körde vi bacontema. Älskar bacon!!! 
IMG_3477

Dubbelhåving av gäddor. Bägge tog på Berkley Pulse! (Nästan fusk att fiska med det betet!)
IMG_3521

söndag 6 september 2015

Smack!

Nu har jag tagit höstens första metergädda, riktigt kul fiske idag med många kontakter och bra storlek på fisken. Känns riktigt bra!!
Jag körde en SZ tail och Jonas fiskade med McPike (stora ljusblåa) och de större gäddorna gillade bägge betena. Farfar körde med mindre beten men det högg de inte lika gärna på. Vi hade 2 fina hugg och jag fick upp min gädda på 104 cm men Jonas tappade sin vid båten. :)
Bäst fiske hade vi längs lite djupare vassar där vinden blåste längs med. Perfekt att låta vinden dra båten längs vassen och bara stanna när det blir hugg. Precis som förra helgen hade vi både dubbel och trippelhugg idag, då kan det bli trångt i håven! :) Äntligen är det roliga höstfisket igång! (Jag vill helst ta ledigt från skolan hela vecka och bara fiska men det får man nog inte ledigt för!?) 
Passa på att fiska så mycket som möjligt, skitfiske!!
Adrian & Jonas

Min 104cm har fått vila i vattnet i säcken mellan mätning och fotografering.
IMG_3402
Bra längd men lite för tunn
IMG_3395

McPike har fått många gäddtänder i sig idag men det lagar man lätt så är den som ny nästa pass!
IMG_3445