fredag 28 februari 2014

Fisketur med min kompis

Min kompis Alex följde med ut på en fisketur efter gädda. Vi sjösatte båten i Gamleby som nu är isfritt och behövde inte åka långt för att hitta bra vassar men gäddorna har fortfarande inte kommit igång än. Vattnet är bara någon plusgrad och vattnet var riktigt ljusbrunt med bara någon decimeter sikt. 
Vi fiskade först där vinden låg på men det gav inget och när vi testade att fiska av baksidan på en ö som det var vindstilla på fick vi upp en liten gädda och hade några hugg som släppte direkt.
(Vi passade på att testa Livewell'en i vår båt, där fick gäddan ta igen sig någon minut efter avkrokning) :-)
Det var kul att fiska med Alex även att vi inte fick upp någon stor gädda!

/Adrian & Jonas  


Gäddan fick testa Livewell'en. Där vilade den ett kort tag efter avkrokning

Liten gädda men det var roligt i alla fall. (Och vi vart ju inte nollade.) ;-)

söndag 23 februari 2014

Skönt med gäddfiske från båten

Det var riktigt skönt att åka ut med båten och spinnfiska igen. Vi hade soligt och lagom med vind så det kändes som en bra dag för fiske. I flera vikar låg det is kvar.
Gäddorna var riktigt försiktiga och följde ofta efter våra beten utan att hugga. Vi byte till mindre beten och fiskade dem riktigt långsamt och det gillade fiskarna. På kort tid hade vi flera hugg och några gäddor i båten.

/Adrian & Jonas




lördag 15 februari 2014

Cityfiske Norrköping

Att fiska på premiären i Norrköping var riktigt roligt. Mycket folk och förväntningarna på fisket var på topp. Starten gick kl 06 och det tog inte lång tid innan flera fina öringar fångats av sportfiskare runt om oss. Störst av alla fångade fiskar som jag såg var en stor regnbåge.
 Trots att det på många sträckor var trångt om platserna så fastnade man inte mycket i varandras linor och när det hände så hjälptes man åt att komma loss. Det var bra stämning och alla jag pratade med delade gärna med sig av tips och trix hur de lurat öringarna. (Bäst idag var skeddrag i färgen ljusblått sa de som tog öringar) ;-)
Tyvärr lyckades inte jag, pappa, Jocke eller Mankan ta någon fisk idag och jag förlorade flera öringsbeten. (de sitter nog fast i någon cykel eller kundvagn) 
Det var roligt och välordnat att fiska i Norrköping men jag upptäckte att jag är en gäddfiskare, inte riktigt en öringsfiskare.
Det var riktigt mörkt vid starten kl 06

En av dagens öringar

Bästa fiskeplatserna för dagen

Med ABU betet Zazaa kan man fånga vad som helst. ;-)

När någon får en öring hjälper alla till att håva.

söndag 9 februari 2014

Havsfiske på västkusten

Jag, pappa, Martin och Jocke har anmält oss till en havsfiskeresa till västkusten. Det ska bli kul att testa fiska stor torsk och havskatt! :-)Är du intresserad av att hänga med?


HAVSFISKERESA 31/5-1/6 2014
Ta chansen och följ med på ett riktigt fiskeäventyr till västkusten(Varberg). Vi åker ut med Hallandskusten mest erfarna guider och skeppare, som gör allt för att ditt fiske och din stund på havet ska bli bästa möjliga. Det är en 8 timmars fisketur med M/S Clipper som är ett renodlat havsfiskefartyg med plats för upp till 40 personer. Ombord finns även en Cafeteria/bar med enklare förtäring och dryck. Självklart finns även toaletter och andra förnödenheter. Vi kommer att fiska på en massa spännande fiskeplatser som tex Fladen, Flacket, Kristian, Stora och lilla Middelgrund, Röde bank och Danska liljan. Plus ett par specialställe där vi har chans att få de riktigt stora fiskarna!

Du har chans till att få många roliga och spännande fiskarter som tex  Havskatt, Torsk, Sej, Långa, Makrill, Pigghaj, Plattfisk mm mm!

Du behöver inte ha med egen utrustning, allt finns ombord och ALLA kan fiska, nybörjare eller proffs!
Om du vill veta mer om fisketuren eller M/S Clipper kan du kolla in fladenfisketurer.se

Pris 1000kr/per och då ingår följande:
Buss TOR Gamleby-Varberg
Övernattning på Varbergs vandrahem
Frukost, Lunch, Middag : Lördag (ej söndag)
8 timmars guidat fiske och utrustnig

Anmälan görs till rosellandreas@spray.se eller på tel 0708-470468 SENAST den 15/5
Anmälningsavgift på 500kr sätts in på bankgiro: 129-6623 och märks med Fiskeresa.
Mer detaljerat reseprogram skickas ut när anmälningsavgiften är betald. Vid frågor kontakta gärna Andreas på tel: 0708-470468.


Arrangör: GamlebySportfiskeklubb

lördag 1 februari 2014

Sébile Pike Open Västervik

Vi visste att många ville vara med i Sébile Pike Open våren 2014 men att alla 75 platserna i tävling skulle ta slut efter drygt 12 timmar visar att det är en grymt bra tävling! Som tur är anmälde vi oss tidigt på morgonen när det fanns några platser kvar.

En av de godkända gäddorna som vi tog i höstens Pike Open. Snart är det äntligen dags igen!
Thor "Skeddraget" Lundberg med en av alla sina UTÖ-gäddor ;-)