lördag 27 oktober 2012

Brutet ben! :-(

I går bröt jag benet när jag och min kompis skulle åka årets första pulka. (Det var lika mycket gräs som snö, men det går att åka om man vill!)
Jag fick in foten framför pulkan och benet gick av precis vid fotleden. Det blev nästan 5 timmar på akuten innan gipset satt på plats.
Nu är det kryckor ett par veckor och inget fiske. (Surt, vi som skulle fiska i helgen) :-(
Väntar på röntgen. (Jag fick en säl av personalen som säl-skap.  :-)


lördag 20 oktober 2012

Laget som vann tog totalt 470 cm

Längsta gädda som togs var 115cm

Fiskefest och prisutdelning

Vi har ätit en god buffé och nu närmar sig prisutdelningen. Spännande att se hur lång gädda vinnaren fått! :-)

Planen misslyckades helt

Vi hörde att många lag som fiskat utomskärs hade fått flera gäddor, då handlar det om djupare fiske. Vi har testat det någon gång men utan bra resultat. Så, hur skulle vi göra andra dagen?.... Köra där vi vet vart gäddorna brukar stå även fast vi inte lyckats lura dem till hugg, eller fiska på okänt vatten?
De gäddor vi sett följa våra beten har varit vid vassar och på grunt vatten. Så planen var att inte ge upp Gamlebyviken, någon gädda måste vi kunna lura till hugg och vi vet vart vi ska testa. (Gamlebyviken är ju vårt "hemmavatten").
Som flera av de andra lagen som fiskade i viken kammade vi noll idag, vi hade gäddor som attackerade men missade betet och de försöker inte pånytt. Så med facit i hand måste vi träna på fiske längre ut och på större djup!
Men nu väntar en rolig fest med god mat och massor av Coca cola!!
(De lottar ut massor av fiskegrejor så har jag tur drar de mitt namn) :-)

Nu har vi slutat fiska

Båten är nu uppe och vi kan konstatera att vi gjorde en miss när vi fiskade i Gamlebyviken den andra dagen med. Alla vi pratat med har haft samma dåliga fiske som vi.

Att köra båten är skoj

Halvt hopplöst att hitta gäddan.

Dis och vindstilla

Vi letar långt in i vassen

Start dag 2

Med lite mer vind än igår är vi hoppfulla inför tävlingsdag nr 2! :-)

fredag 19 oktober 2012

Ny plan för morgondagen

Nu har vi i Team Bryggmästarn pratat om dagen och tagit fram en ny strategi inför morgondagen. Eftersom det visade sig att det lugna vädret gjort att mer än hälften av lagen kammat noll måste vi utarbeta en ny strategi för vårt fiske. Vi har pratat med flera team och sett många båtar som precis som vi har fiskat på "rätt ställen" men utan resultat. Ryktet säger att de flesta gäddor tagits på djupt vatten (ca 5m) och det är inte så vi fiskar vanligtvis.
Vattnet är klart och spegelblankt,  gäddan ser oss när vi närmar oss den i båten.
Men vi har en plan!!!
Imorgon avslöjar jag vår nya strategi, den kommer att ge resultat!!
För övrigt är tävlingen väl organiserad av fiskebutiken och ABU, det är en bra stämning och lagen delar med sig av erfarenheterna av dagens fiske. Det är så jag gillar att det är, lärorikt!

Första dagen är avslutad

Tyvärr lyckades inget av våra lag ta en godkänd gädda, faktum är att min på 58cm är den enda gäddan vi fick upp. Men imorgon är det en ny dag. Vi ska träffas hemma hos Martin och planera morgondagens fiske.

Jag tog en gädda

Men tyvärr var den bara 58cm och inte godkänd. Vi fiskar vidare! :-)

vindstilla och ingen gädda

Vi har fiskat 1,5 timmar men inte fått nått. Har testat 2 platser som brukar vara bra men den blanka sjön och det klara vattnet gör gäddan försiktig. Jag tar en fika och funderar på vart vi ska härnäst.

Upprop innan starten

torsdag 18 oktober 2012

Båten är klar för PikeOpen

Båten är tankad och all utrustning är packad. Vi fick riktigt fina beten på Jakt&fiskebutiken (bilder på dem kommer när vi testat dem imorgon).
Tyvärr verkar vädret bli lugnt och stilla i morgon, men om vi får gädda lägger vi upp dem på bloggen direkt. :-) Hörs i morgon!

Imorgon startar PikeOpen

Äntligen, imorgon börjar det!
I eftermiddag ska vi hämta ut mätbräda mm på Jakt&fiskebutiken, alla deltagare får också nya beten :-)
Uppladdningen har börjat!

söndag 14 oktober 2012

Regn och blåst

Det blev en kortare tur idag. Det blåste på ganska bra, men det var mulet och regn. Inget bra gäddväder så här års. (tycker jag)
Det nya ankaret vi köpt är för litet och vi släpas iväg av vind och vågor hela tiden. Vi måste skaffa ett nytt till PikeOpen.
Dagen gav endast 2 gäddor som togs av Jonas.
Kläder för vädret är viktigt, idag frös ingen! :-) (Vi är vid "Tre bröder" grundet)

fredag 12 oktober 2012

Tack Fiskejournalen!

Skickade in en bild på min stora norrlandsabborre till en tävling som Fiskejournalen hade, och idag kom vinsten. Två spännande beten. :-)
Fiskejournalen skickade mig dessa beten, tack!

söndag 7 oktober 2012

2 dagars roligt fiske

Det blev fiske både på lördag och söndag. På lördagen sökte vi upp steniga bottnar och körde med mjukbeten. Söndagen blev det en kortare tur med klassiskt jerkfiske längs vassar längre upp i Gamlebyviken. Vi såg många jagande gäddor som skrämde upp flyende småfisk och flera gånger hoppade gäddorna upp ur vattnet så man hann se hela fisken, men de var inte lika villiga att smaka på våra beten. Bäst resultat hade naturtrogna beten.
(Jag fick ingen gädda på min Xbuster denna gång, men jag ger inte upp så lätt.)

lördag 6 oktober 2012

Dagens bete

Idag ska min nya Xbuster från StrikePro få visa vad den kan. Vattnet är riktigt klart så den kommer synas bra.

Steker pannkakor

Under dagens fiske blir det pannkakor till lunch. Man ska inte fiska med hungrig mage! :-)