lördag 30 april 2011

Fin kväll för regnbåge

Jag lyckades övertala både morbror Martin och pappa om att vi måste åka och fiska regnbåge. Vi kom inte ut till sjön förrän sent på eftermiddagen och solen stod redan lågt.
Redan innan vi fått på räkorna på våra kastmeten fick vi se flera vak ute på sjön. Och det tog inte länge innan Martin fick upp den första fisken.
Därpå följde napp på napp.
Min andra regnbåge ville jag försöka landa helt själv, det var inte helt lätt att både styra in fisken med spöet och samtidigt få in den i håven. Fisken var fortfarande pigg och hoppade vilt, men efter att ha låtit fisken rusa några gånger fick jag in den i håven. Det var ingen rekordfisk men den var i fin form.

söndag 24 april 2011

Idag åkte vi ut med min kompis Alex och hans pappa på en gäddfiske tur i Västerviks skärgård.
Vädret var för soligt och lugnt för att gäddorna skulle vara riktigt på hugget men vi ville ändå prova.
Genom Gränsö kanal och ut i Gudingen med sikte på Torrö. 
Efter att vi fiskat av vassvikarna utan att lyckas locka någon gädda till hugg bestämde vi oss för att lägga till vid någon ö för korvgrillning.
Vi hittade en liten ö som var lätt att lägga till vid, medan papporna skötte grillningen gick jag och Alex på upptäcktsfärd runt ön.
2 varv runt ön och några korvar senare begav vi oss mätta och nöjda tillbaks in mot stan men vi kunde inte komma hem helt tomhänta, och säkraste sättet att få fisk så här års är ju att stanna till vid strömmen,  på strömmings tacklet och kasta ut. Napp!
Ekolodet visade att det nästan var mer fisk under båten än vatten, och det märktes också i fångst påsen.
Vi fick en skön dag på sjön med goda vänner.

måndag 18 april 2011

Årets strömmingsfiske

Strömmingen står tätt vid Slottsholmen och vår betesfisk i frysen är slut, så det är klart att vi inte kan stå emot en  kvällstur med strömmingstacklet.
3 strömmingar på andra kastet och vi var igång. De stod så tätt på vissa ställen att man kände tacklet dras genom stimmet och ofta krokade man dem i sidan eller ryggen.
Det tog inte länge innan vi fick sluta fiska med hinken välfylld. Drygt 60 st fina betes-strömmingar i frysen och vi är redo för både gäddmete och försök på gösen.

söndag 17 april 2011

Skön premiär i skärgården

 Idag sjösatte vi båten för en tur i skärgården. Givetvis var jerk-utrustningen med och vi begav oss ut i gudingen för en dags gäddfiske. Detta var nog den skönaste vårdagen hittills vilket inte gjorde något. 
Vi tog oss runt Södra malmö och småöarna öster om den. Vi hittade några riktigt fina lekvikar som måste besökas igen när gäddorna lekt färdigt.
Ekolodet visade att vattnet höll mellan 3-5 grader och i de inre vikarna uppgick temperaturen till 8 grader.
Vi hann med en tur in till hamnen för ett glass-besök på McDonalds innan farfar kom med båttrailern och plockade upp båten och oss. Nöjda och med årets första bränna ser vi nu fram mot en blåsigare dag för riktat gäddfiske.  :-)

lördag 16 april 2011

Båten klar för sjösättning, YES!!

Idag gjorde vi klart båten för sjösättning. Imorgon ska den i vattnet och vi ska ta en heldags gäddfiske i skärgården.

måndag 11 april 2011

Vi kunde inte låta bli lite fiske för tredje dagen i rad :-)

En perfekt vårkväll, klart vi inte kunde hålla oss från att åka upp till Gamleby och se om gäddorna var hungriga.  Tyvärr har inte syrehalten varit så hög inne vid kanalen till Dynestadsjön, men vi såg och hörde ändå en hel del lek-gäddor. Skönt att det leks så att det blir fler gäddor i framtiden.
Gäddorna var upptagna med leken så jag testade mina nya beten och njöt av kvällssolen.

söndag 10 april 2011

Gäddjakt runt Lillön

Idag skulle hela familjen åka ut till Gränsö och ta en långpromenad med hunden i det fina vädret. Jag och pappa valde att ta med fiskeutrustningen och fiska i Lillöviken istället. Jag var sugen på att testa flugfiskepöt för första gången i år. Vi fick två sköna timmar i viken och tog oss sakta ut till klipporna där mamma och Alicia mötte oss för en fika. Nu känns det att våren är här!
Skönt att hålla i flugspöt igen

Klart och fint vatten vid Lillön!
En fika i vårsolen. Vera gillar både fika och att bada, hon var nästan mer i vattnet än våra beten

lördag 9 april 2011

Årets första jerkbait tripp

Idag tog vi årets första jerkbait tur på Dynestadsviken. Jag, pappa och Ola åkte ut och hittade en fin solvik som såg lockande ut. Solen sken men vinden tog överhanden. Ankaret orkade inte hålla oss på plats utan släpade längst botten. Det känndes som en perfekt gädd dag och våren var påtaglig, men tyvärr kände inte gäddorna av det. Ola hade på en gädda, så dom fanns där ialla fall. (Ola hade köpt sitt jerkset under vintern och inte provat det tidigare, så det var kul att vara med på hans premiär)
Vi fiskade i kanalen in till Gamlebyviken och rätt som det var fick jag syn på att vi nästan åkte över ett gås-bo med ägg. Sakta smög vi oss därifrån för att inte störa häckningen. En solgädda simmade skrämt iväg när vi rodde ut från vassen.
Vi hade en skön fiskedag med mycket sol och blåst men inte några hungriga gäddor. (men det gör inget, det var kul ändå.) Vi kommer åka ut snart igen!!!
En blivande gås-famlij

Nya beten, nya gäddor att fånga!


Styr mot nya gäddvatten

tisdag 5 april 2011

Vi deltar i Sportfish masters!

Den 7:e maj utspelar sig den spännande gäddfisketävlingen Sportfish masters. Jag, pappa och Ola är Team Tokdrag.
Minsta tillåtna längd på gäddorna är 75cm och det är C&R som gäller. Nu ska bara båten i så att vi hinner med några turer innan tävlingen.

söndag 3 april 2011

Sportfiskemässan 2011

Sportfiskemässan äger!
Och så var det äntligen dags för sportfiskemässan i Elmia. Vi åkte dit för att ha en skön dag, titta på spännande uppvisningar, se massor med beten och spön men också för att träffa alla duktiga sportfiskare.

Vi kom 40 min innan mässan öppnade men det var redan massa bilar och ännu mer folk som strömmade över parkeringarna mot entrén. Pappa sa att de nog inte var där för fiskemässan utan att det var någon annan tillställning samtidigt. Han hade fel!
När vi kom in vid biljettkassorna möttes vi av ett stillastående folkhav som köade för att lösa inträde. Vi stod och funderade på vilken kö vi skulle stå i den närmaste halvtimmen när en från Sportfiskarna kom fram och frågade om vi ville bli medlemmar och samtidigt slippa att köa eftersom inträdesavgiften ingår i medlemskapet? Givetvis blev vi snabbt medlemmar (vi hade ändå pratat om att vi skulle bli medlemmar under våren) och gled förbi alla köande människor rakt in till mässan.
Jag provsitter Anders forsbergs båt
Mässhallen var mycket större än jag någonsin trott och den var fullpackad med allt från båtar, beten och spön till glada fiskare. Det var så mycket att titta på att man blev yr i huvudet.
Vid båtutställningen träffade vi Anders Forsberg som hade med sin nya båt som jag fick provsitta, vi snackade lite om fisket i Gamlebyviken innan vi traskade vidare.
Jag och Trumma

I CWC's monter träffade jag Trumma och köpte hans film "Gäddfeber" och fick en CWC keps på köpet. Kepsen gav jag till pappa eftersom han inte hade någon fiskekeps och jag redan har en snygg Berkley keps som jag fått av Jonas på Jakt&fiske butiken.
Jag köpte också en snygg "Ge fan i våra vatten" T-shirt, ett Buster jerkbete och så vann jag ett metspö.
Vi gav en slant som går till att bevara våra älvar i Sverige och fick en keps som tack. (nu har vi en extra keps)

Vi pratade med många trevliga utställare och fick många bra tips på vad man ska tänka på vid val av beten mm.
Det är alltid kul att se hur betena går i vattnet, och i dragbassängen visade b.la "Buster" Odén, Trumma och Anders Forsberg nya beten och hur de fiskas bäst. Man blir sugen att testa alla beten och tekniker de använde. Speciellt efter trummas uppvisning av jerkbeten.

Det har varit hur kul som helst att besöka fiskemässan och dit vill jag åka nästa gång den kommer till Elmia!
Trumma har uppvisning i dragbassängen


Stolt ägare av en "Ge fan i våra vatten" T-shirt



Flugfiskeuppvisning. Det ser så lätt ut när ett proffs visar!